Руська Православна Церква

Офіційний сайт Московського Патріархату

Русская версияУкраинская версияМолдавская версияГреческая версияАнглийская версия
Патріархія

Молитви праведному воїну Феодору Ушакову

Молитви праведному воїну Феодору Ушакову
Версія для друку
18 червня 2021 р. 14:00

Тексты молитв праведному воину Феодору Ушакову утверждены к общецерковному богослужебному употреблению решением Священного Синода от 17 июня 2021 года (журнал № 34).

Иу́лиа 23 и окто́вриа 2

Моли́тва 1

О, пресла́вный и достохва́льный во́ине, флотово́дче Фео́доре, небе́сный на́ш заступниче и кре́пкий защи́тниче! Днесь, па́мять твою́ почита́юще, смире́нно мо́лим тя: вознеси́ о нас ко Го́споду Бо́гу те́плыя твоя́ моли́твы и испроси́ у Него́ оставле́ние все́х согреше́ний на́ших, имиже преогорчева́ем Его́. Умоли́ Го́спода дарова́ти нам ко Оте́честву на́шему любо́вь нелицеме́рную, мир и благоде́нствие Це́ркви на́шей Правосла́вней, всем же нам теле́сное здра́вие и душе́вное спасе́ние, христиа́нскую кончи́ну живота́ на́шего и до́брый отве́т на Стра́шнем Суде́ Его́. Ей, свя́тче Бо́жий, не посрами́ упова́ния на́шего, е́же на тя́ по Бо́зе и Богоро́дице возлага́ем, да, твои́ми моли́твами получи́вше благода́ть и ми́лость от Го́спода, просла́вим человеколю́бие Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, и твое́ свято́е засту́пле́ние, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Моли́тва 2

О, пра́ведне во́ине, флотоводче Фео́доре! Прини́кни с го́рних селе́ний на притека́ющия к тебе́ с верою и вонми́ моле́нию нашему! Ты вели́кое служе́ние, возложе́нное на тя, со тщанием проходи́л еси́, темже и коего́ждо от нас в звании, в не́мже при́звани есмы пребыва́ти, укрепи. Ты супоста́тов мно́жества победи́л еси, темже и на нас ополча́ющихся ви́димых и неви́димых враго́в низложи́. Умоли́ Го́спода Бо́га дарова́ти Отечеству нашему кре́пкий и неруши́мый мир, властем мудрость, па́стырем святы́ню, зако́ном си́лу, градонача́льником суд правый, военачальником, фло́ту Росси́йскому и всему́ во́инству на́шему му́жество неодолимое, всем же правосла́вным христиа́ном здра́вие и благоче́стие. Сохраня́й страну́ на́шу Росси́йскую [и оби́тель сию́ святу́ю] от всех наве́тов вра́жиих, да сло́вом и де́лом прославля́ется в ней [них] всесвято́е и́мя Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Версія: російська

Усі матеріали з ключовими словами